Vadim White a lăsat jurnalismul pentru hairstyling, iar acum conduce o afacere de success

Data publicării : 28.09.2017

1896 Vizualizări

poster

De mici visăm să devenim medici, polițiști, bucătari sau ingineri, iar cu timpul alegem un domeniu care ne este cel mai drag și începem să-l studiem în cele mai mici detalii. Totuși, ce se întâmplă atunci când talentul nu este compatibil cu studiile de la facultate? În acest caz, rezultatul este direct proporțional cu munca depsă, iar atunci când talentul este valorificat se întâmplă lucruri uimitoare. Un exemplu demn în acest sens este povestea de succes pe care și-a creat-o Vadim White – aparent un tânăr obișnuit, până ajungi să-l cunoști în calitate de antreprenor. Eroul nostru a lansat recent o afacere în domeniul hairstylingului, iar la ai săi 25 de ani este unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniu.

 

Cum a ajuns Vadim White unul dintre cei mai populari hair-stiliști din Republica Moldova, fiind relativ proaspăt lansat în domeniu?

E cale lungă până aici. Când eram copil și mă întrebau la școală ce vreau să mă fac când voi fi mare, aveam răspunsuri diferite – eram aviator, șofer de troleibuz, inginer, numai nu stilist. Este o pasiune care a venit cu timpul, din anii de liceu, atunci când o ajutam pe sora mea mai mare, care este un frizer iscusit, la tot felul de proceduri. Mi se încredința pe atunci să spăl părul clienților și să pregătesc instrumentele de lucru, era o mare responsabilitate pentru mine.

Deși, în esență, sunt lucruri mici mă străduiam să le fac cu mare dedicație, eram atent la toate detaliile, puneam o mulțime de întrebări și eram curios să aflu totul. Încă de atunci am văzut în hairstyling o lume aparte, o adevărată artă, ceea ce susțin și în prezent.

După ce am absolvit o școală de pregătire teoretică în acest domeniu, în Chișinău, am început să practic această activitate la modul serios. Aveam clienți obișnuiți, oameni de la care mă încărcam cu energie pozitivă și care m-au ajutat să cred în mine. Ulterior am plecat în orașul Moscova, acolo am făcut mai multe cursuri de pregătire, coloristică în mod special. Astfel, îmbinam armonios activitatea practică cu cea teoretică.

Din Moscova, în căutare de noi experiențe, am plecat la Paris, ca să revin, în cele din urmă, iar la Moscova. Însă, de această dată în calitate de ART Director al uneia dintre cele mai prestigioase rețele de saloane de frumusețe.

Lucrez în domeniu deja de 7 ani, iar acest fapt m-a determinat să vin pe piața din Republica Moldova cu un produs nou, așa a apărut Beauty White Studio.

 

 

Ai studiat Facultatea de Jurnalism, ce te-a făcut să te reprofilezi?

Nu știu dacă este o reprofilare, oarecum, am rămas pe aceeași undă de dinamism. Consider că jurnalismul are ceva în comun cu lucrul pe care-l fac. De cele mai dese ori, în special femeile, când se așază în fotoliu, încep a-și povesti istoriile, începând cu cele legate de experiențele lor în industria frumuseții, și terminând cu detalii din viața cotidiană. Astfel, am impresia că sunt un reporter care se documentează, care colectează informații și le depozitează undeva, într-o arhivă personală.

 

Care este raportul muncă/talent în activitatea pe care o practici?

Consider că lucrurile făcute cu dăruire nu obosesc, ba mai mult, reprezintă o satifacție, care mă motivează. In cazul meu, determinant este talentul, evident că acesta se materializează prin muncă, dar asta nu ține numai de hairstyling.

 

 

Ai lucrat o perioadă în Rusia, ce te-a determinat să revii în Moldova?

Dorul de casă! Dorința de a veni cu ceva inedit pe piața autohtonă. Visul meu era să-mi construiesc propriul laborator de creație, un studiou mic, dar călduros, unde să creez o atmosferă prietenoasă între mine și client. Deși, a trecut ceva timp de când m-am lansat, nu pot accepta cuvântul „client” este unul străin pentru mine, întrucât toți vizitatorii îmi sunt sau devin prieteni de care mă leagă experinețe și trăiri inedite. 

 

 

Care crezi că sunt cele mai frecvente bariere de care se ciocnesc tinerii care vor să-și deschidă o afacere în Moldova?

Birocrația – un fenomen care îngreunează considerabil lansarea une afaceri, timpul pierdut la ghișee și atitudinea autorităților, taie din pofta de a iniția o afacere. Republica Moldova nu este pregătită șă susțină tinerii antreprenori și acest fapt este regretabil. Știu că nu este corect a invoca că statul e dator, statul trebuie să facă, să ne dea și altele, însă un lucru e cert, acest stat este reponsabil de toate impedimentele cu care ne ciocnim în implementarea unei idei de business.

 

Cum îți promovezi afacerea?

Cea mai importantă sursă de promovare sunt recomandările, apoi rețelele de socializare, evident. Deocamdată nu sunt nevoit să investesc sume mari de bani în publicitate, considerând că un produs de calitate se lasă ușor descoperit.

 

 

Care au fost cele mai interesante provocări și colaborări pe care le-ai avut până acum?

Perioada în care mă aflam în Rusia visam să colaborez cu un cunoscut stilist – Olga Kanaeva/ Olga Kardi – gazda unui concurs cu mare concurență. În cadrul acestui concurs eu am fost selectat din 40 de hair-stiliști, care aveau deja un nume și statut în Rusia. De atunci Olga Kardi mi-a devenit un mentor și un bun îndrumător, fapt de care sunt mândru.

 

Ce te inspiră în creația tunsorilor, coafurilor și mai ales în coloristică, de care văd că ești cel mai mult pasionat?

Coloristica reprezintă o lume aparte. Ca să obții o lucrare bună este nevoie să simți culorile, pentru că restul sunt tehnici care se învață. Este un lucru știut că la elaborarea nunaței unei culori se operează cu formule, se fac calcule și se ghidează de anumite standarde, însă acest lucru nu este suficient, e nevoie ca pentru toate etapele să-ți asumi o maximă vigilență. 

 

 

Ce-și doresc femeile când intră în studioul tău și ce reacție au când văd rezultatul final?

De cele mai dese ori își dorec o schimbare. Fie că aceasta vine printr-o nouă tunsoare, ori printr-o schimbare a culorii părului. Un lucru este cert – își doresc să arate bine, să fie admirate pentru modul în care arată, iar dacă acest fapt se întâmplă, suntem împăcați și noi, stiliștii, pentru că acest lucru se datorează și efortului nostru.

Spre fericirea mea, am parte de reacții uimitoare din partea femeilor. Este cu adevărat îmbucurător faptul că aproape de fiecare dată mi se spune „după ce am ieșit din studioul tău, toată lumea întoarce capul după mine”. Este o satre greu de redat prin cuvinte. 

 

 

De ce eviți să aranjezi și podoaba capilară a bărbaților?

Petru că sunt specializat mai mult în coloristică și tunsori de dame, considerând că un bun prifesionist trebuie să fie specilizat pe un domeniu îngust. Ori, nu poți să le cunști pe toate la modul ideal, ca și în alte domenii, bunăoară journalism, medicină, justiție, etc. Acolo unde există especilizări pe segment îngust apar și rezultate bune.

 

Ce faci pentru a ține pasul cu noile tendințe din domeniu și pentru a le oferi clienților tăi posibilitatea de a experimenta stiluri inedite?

Sunt permanent implicat în activități de instruire și perfecționare și realizez că, de fapt, în ultima perioadă am investit destul de mult timp și resurse financiare în această latură, un lucru firesc, care aduce beneficii. Călătorind în alte țări, interacționând cu speciliști renumiți, poți învăța din experiențele lor și îți poti crea propriul stil.

 

 

Care sunt planurile tale pentru anul 2018?

Să-mi extind afacerea, să fac numele meu cunoscut și să ajung să-mi văd clienții împliniți. La moment acestea sunt cele mai importante scopuri pe care le am și la care lucrez.

 

Pe final, nu ezit să te întreb, este hairstylingul un job profitabil în Republica Moldova?

Experiența colegilor mei demostrează că este un domeniu profitabil, dacă dai din coate evident, insa până a strânge roade este cale lunga. 

 

Sursa foto: arhiva personală

author photo

VIORICA URSACHI

Cel mai frumos lucru în activitatea pe care o am este să scriu despre oameni! Am cunoscut oameni cu povești de viață impresionante, iar când scriu despre curaj, ambiție și succes îmi iau doze triple de mândrie. Cred că libertatea este cheia succesului, atunci când oamenii sunt lăsați să facă ceea ce vor, se întâmplă lucruri minunate.

Comentarii

Bine ați venit la novajobs

Selectați tipul de profil pentru înregistrare

Candidat
Companie
Oraș

Chișinău

Anenii Noi

Bălţi

Briceni

Cahul

Călărași

Cantemir

Căuşeni

Cimişlia

Comrat

Criuleni

Donduşeni

Dubăsari

Edineţ

Florești

Hânceşti

Ialoveni

Nisporeni

Orhei

Râşcani

Soroca

Străşeni

Tiraspol

Ungheni

Teleneşti

Rezina

Drochia

Făleşti

Glodeni

Leova

Ocniţa

Şoldăneşti

Vulcănești

Taraclia

Sîngerei

Ceadir-lunga

Țară

Moldova

Argentina

Africa de Sud

Albania

Andora

Armenia

Australia

Austria

Azerbadjan

Belgia

Bielorusia

Bosnia-Hertegovina

Bulgaria

Canada

Cipru

Croația

Danemarca

Elvetia

Emiratele Arabiei Saudite

Estonia

Finlanda

Franța

Georgia

Germania

Grecia

Irlanda

Irlanda de Nord

Islanda

Italia

Letonia

Liechtenstein

Lituania

Luxembourg

Macedonia

Malta

Marea Britanie

Monaco

Muntenegru

Norvegia

Olanda

Polonia

Portugalia

Cehia

România

Rusia

San Marino

Serbia

Slovacia

Slovenia

Spania

SUA

Suedia

Turcia

Ucraina

Ungaria

Vatican

Israel

Libia

China

Qatar

Oman

Iordania

Moldova